Email: birou@prclugoj.ro   Tel / Fax: 0256 351 758  Tel: 256 353 487

Colecta pentru Ucraina

Home Blog Articole Colecta pentru Ucraina

Exemple

Colecta pentru Ucraina

Preaonorați și Preacucernici Confrați întru preoție,
în urma aprobării de către preşedintele Conferinței Episcopilor din România, Eminența Sa Cardinal Lucian Mureşan a organizării unei colecte pentru Ucraina vă rugăm să vă alăturaţi acestei acţiuni de solidaritate creştină
Ucraina, țară vecină a României, se confruntă de mai mulți ani cu o criză umanitară severă, cauzată de războiul civil care afectează mai multe zone din estul țării.
Din cauza violenţelor, peste 1,3 milioane de oameni au fost forțați să-și părăsească locuințele şi localitățile lor şi să-şi găsească un refugiu într-o zonă mai sigură. Alte sute de mii de persoane au rămas în zonele de conflict pe ambele părți ale liniei de contact între zonele controlate de guvern şi zonele controlate de forte separatiste.
Oamenii petrec nopțile în adăposturi pentru a fi în siguranță de focurile de artilerie. Terenurile agricole au fost minate și nu pot fi folosite. Mii de oameni nu mai au acces la locurile lor de muncă, pentru că fabricile, unde au lucrat, se găsesc acum pe cealaltă parte a frontului.
În aşa numită zonă de contact trăiesc în special multe persoane în vârstă care nu mai au posibilitatea să se mute în altă parte. Amenințarea cea mai mare pentru ei este iarna care în câteva luni va ajunge din nou.
Caritas Ucraina oferă asistenţă umanitară pentru refugiați intern, dar şi pentru cei rămași pe ambele părți ale frontului. Pentru iarnă viitoare sunt planificate distribuţii de sobe şi de materiale de încălzit, reparații de geamuri (distruse în urma exploziilor) și organizarea serviciilor de îngrijire pentru vârstnicii rămaşi singuri.
Într-un moment atât de dificil pentru semenii noştri din țară vecină Ucraina, facem apel la misiunea Programului Național de Intervenție în Situații de Urgență din cadrul Confederației Caritas România, aceea de a veni în sprijinul tuturor persoanelor aflate în dificultate indiferent de rasă, religie, apartenenţă religioasă sau zonă geografică. I In acest sens, Confederația Caritas România prin Programul Național de Intervenție în Situaţii de Urgență împreună cu partenerii din reţeaua Caritas Internationalis doreşte să vină în ajutorul celor care astăzi suferă în Ucraina, mai ales în zona de conflict din Est.
Prin urmare, Episcopia Romano-Catolică de Timişoara susține acest eveniment cu rugămintea de a organiza o colectă specială în bisericile şi comunitățile pe care le păstoriți, în data de 30 septembrie 2018, invitând pe toți credincioşii să se alăture acestei acţiuni de solidaritate creştină pe care Biserica o propovăduieşte în spiritul Evangheliei.
Mulțumindu-vă încă o dată pentru deschiderea și susținerea pe care ați manifestat-o întotdeauna față de acţiunile noastre de ajutorare a oamenilor aflați în nevoie, vă asigurăm de întreaga noastră gratitudine şi vă însoțim cu rugăciunea noastră în munca de slujire pe care o desfăşurați în via Domnului.

+ Pál József Csaba
Episcop Episcop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *