Marturii Despre aprinderea lumanarii.

Asteptat de mult, pe data de 30. Noiembrie 2019, a avut loc un eveniment foarte important, Aprinderea Primei Lumanari de pe coroana de Advent in parohia noastra. Pentru mine, a fost un moment cu o incarcatura emotionala puternica si un moment de neuitat; fiecare moment al zilei a fost inedit prin faptul ca am putut fi in orice clipa inconjurati de tineri, preoti si credinciosi dornici sa-si impartaseasca vocatia, calea pe care au urmat-o impreuna cu Dumnezeu.
Toate momentele m-au impresionat si au fost patrunzatoare. Fiind coordonatoarea grupei 8 impreuna cu o doamna consilier, indreptandu-ne spre biserica reformata, am avut deosebita placere de a colabora cu tineri din diferite parohii si sa cantam impreuna. In momentul in care am ajuns la biserica reformata, am avut deosebita placere sa fim primiti cu caldura si ne-am putut bucura de momente de marturisire, cantece si o mica gustare impreuna cu ei. Pentru mine, faptul ca in acele cateva momente in care am fost impreuna, am fost uniti ca si credinciosi si am lasat de o parte diferentele intre culte au contat foarte mult.
Momentul adoratiei pentru mine a fost unul minunat, cred ca nu a fost intamplator, faptul ca, in grupa 8, am cunoscut un baiat timid, care venise pentru prima oara la o intalnire organizata cu biserica si mi-a spus ca nu se simte in largul lui, iar la extragerea inimioarei din cosulet, m-am bucurat cand am citit numele lui; am stiut ca este un semn si ca Dumnezeu are pregatit pentru mine ceva special; dupa sfanta liturghie, am avut deosebita placere sa aud din partea lui ca ar repeta cu placere o asa experienta, pentru ca a fost superb.
Pentru mine ziua de sambata, a fost una minunata, exact asa cum mi-am dorit si daca as putea exprima intr-o singura fraza aceasta experienta cred ca ar suna asa:
„Dumnezeu mereu este printre noi!”
Laura Ecaterina Cioban
Ziua de 30 noiembrie 2019 a fost o zi foarte importantă pentru parohia din Lugoj, deoarece am aprins prima lumânare de advent împreună cu alți 300 de tineri. Ceea ce m-a bucurat mult a fost faptul că grupa mea a putut merge la azilul Anitaheim și am putut să-i bucurăm pe bătrâni cu niște cântece și să aprindem împreună cu ei prima lumânare de pe coronița de advent. De asemenea, m-a bucurat și implicarea tinerilor din grupa mea pentru a le face această bucurie bătrânilor. Aș putea spune că și adorația a fost frumoasă și bine organizată de către tinerii din Timișoara, mi-a plăcut că pentru fiecare zi din advent s-a găsit o cauză pentru care să ne rugăm, ceea ce mi s-a părut ceva nou și foarte frumos de practicat. Un alt lucru care m-a bucurat a fost sfânta liturghie, care a fost celebrată de preasfântul episcop, iar predica a fost spusă de părintele Lazlo, secretarul episcopului, care, consider eu, a fost pe placul tinerilor și ne-a putut face mai conștienți de prezența adventului. O frază cu care am rămas după predică și pe care aș vrea s-o practic cât mai mult în acest adevent este: să nu fim atenți doar la noi, ci și la cei din jurul nostru, deoarece asta face adventul atât de special și important în viața noastră, să fim preocupați și de cei din jurul nostru.
 Keller Anamaria

Numere meu este Aranka si as vrea sa va impartasesc cateva ganduri de la aprinderea primei lumanari de pe coronita de advent si intalnirea cu tinerii. Pentru mine a fost o ocazie unica la care am ajutat si am participat cu drag. Am asteptat cu mare nerabdare si entuziasm aceasta zi. Inca de dimineata de cand au sosit primele grupuri am vazut in ochii si fetele lor bucuria si totodata nerabdarea ce se va intampla in aceasta zi. Apoi am plecat cu ei la biserica ortodoxa romana Adormirea Maicii Domnului. Pe drum am cantat, ne-am rugat si am incercat sa le fac cunoscute cateva locuri pe langa care am trecut, pentru a ne cunoaste putin orasul. Am vrut din tot sufletul sa ii fac sa simta ca apartin de noi, ca suntem un intreg, ei cu noi si noi cu ei, chiar daca doar pentru cateva ore sau pentru o singura zi, in acest fel vizibil.In cadrul liturghiei si la toate activitatile la care am participat impreuna, le-a placut si au spus ca vor veni si cu alte ocazii la Lugoj, le-a facut placere sa participe la acest eveniment. Mi-a placut si am ajutat cu mare drag la pregatire, la asteptarea si insotirea tinerilor.Multumesc.

 

Der 30. November 2019, ein spezielles Datum für unsere Gemeinde. Ist der tag, wenn alle Jugendliche aus unserer Umgebung beim einzünden des ersten Licht auf dem Adventkranz. Wir haben uns für dises Tag viel vorbereitet.

Um 8 Uhr begannen die ersten Büsse die Gäste herzubringen. Bei Eingang mussten die Gäste sich yun ihrer Gruppe einschreiben und danach bakamen sie einen heißen Tee und leckeres Kuchen.

Um 10 Uhr wurden wir in der Kirche gesammelt, um die nötie Informationen zu bekommen.

Danach machte sich jede Gruppe auf den Weg zu ihrer Ziel. Ich war in die 5. Gruppe und wirn gingen in der evangelische Kirche. Ich, als Lugoscher, wusste nicht, wo die evangelische Kirche ist.

Wir kamen zu der evangelische Kirche an.

Die kleine Gemeinde de evangelischen Kirche hat uns mit Freude gewartet. Zusammen haben wir ein Vater Unser gebeten und einige Lieder gesungen. Am ende unserers besuchs bekamen wir zu essen und für ihre Freundlichkeit schenkten wir Ihnen einen Adventkranz.

Als alle dabei waren, schauten wir uns alle Reisen deranderen Gruppen an.

Am Nachmittag bekamen wir einen leckeren Mittagessen und danach folgte die Anbetung, die von den Kindern von Temeswar vorbereitet wurde und sehr schön war.

Die heilige Messe, angeführt von unseren Bischof, war wunderschön. Für mich war es das erste mal, dass ich bei einer bischoflichen Messe Messsdiener war.

Für mich war dieser Tag ein erfolgreiches Tag, den ich nicht schnell vergessen werde.

Bucovan Mihnea.