Intenţiile de rugăciune ale Papei Francisc propuse pentru anul 2021

 

Ianuarie: Fraternitatea umană
Pentru ca Domnul să ne dea harul de a trăi în deplină fraternitate cu frații și surorile de alte religii, rugându-ne unii pentru alții, deschiși față de toți.

Februarie: Violența asupra femeilor
Să ne rugăm pentru femeile care sunt victime ale violenței, ca să fie protejate de societate, iar suferințele lor să fie luate în considerare și ascultate.

Martie: Sacramentul reconcilierii
Să ne rugăm ca să trăim sacramentul reconcilierii [al spovezii – n. trad.] cu o reînnoită profunzime, pentru a ne bucura de infinita milostivire a lui Dumnezeu.

Aprilie: Drepturile fundamentale
Să ne rugăm pentru aceia care își riscă viața luptând pentru drepturile fundamentale în dictaturi, regimuri autoritare și chiar în democrațiile aflate în criză.

Mai: Lumea finanțelor
Să ne rugăm pentru ca responsabilii financiari să colaboreze cu guvernele pentru a reglementa sfera financiară și a proteja cetățenii de pericolele acesteia.

Iunie: Frumusețea căsătoriei
Să ne rugăm pentru tinerii care se pregătesc pentru căsătorie sprijiniți de o comunitate creștină: ca să sporească în iubire, generozitate, fidelitate și răbdare.

Iulie: Prietenia socială
Să ne rugăm pentru ca, în situaţiile sociale, economice şi politice conflictuale, să fim artizani curajoşi şi pasionaţi  ai dialogului şi ai prieteniei.

August: Biserica
Să ne rugăm pentru Biserică, ca să primească de la Duhul Sfânt harul şi tăria de a se reînnoi în lumina Evangheliei.

Septembrie: Un stil de viață eco-sustenabil
Să ne rugăm pentru ca toți să facem alegeri curajoase pentru un stil de viață sobru și eco-sustenabil, bucurându-ne pentru tinerii care se implică cu hotărâre în acest demers.

Octombrie: Discipoli misionari
Să ne rugăm pentru ca fiecare botezat să fie implicat în evanghelizare, disponibil pentru misiune, printr-o mărturie de viață care să aibă mireasma Evangheliei.

Noiembrie: Persoanele care suferă de depresie
Să ne rugăm pentru ca persoanele care suferă de depresie sau de sindromul burn-out să afle în toți sprijin și lumină care să-i deschidă spre viață.

Decembrie: Cateheții
Să ne rugăm pentru cateheți, chemați să vestească Cuvântul lui Dumnezeu: ca să dea mărturie despre Cuvânt cu curaj și creativitate prin puterea Duhului Sfânt.